dinsdag 24 januari 2017

IKEA roept Mysingsö strandstoel terug

IKEA verzoekt klanten de MYSINGSÖ strandstoel niet langer te gebruiken. Het product voldoet niet aan de veiligheidseisen en wordt daarom teruggeroepen. Klanten kunnen de strandstoel inleveren bij elk IKEA woonwarenhuis. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terug.

IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing na ontvangst van vijf meldingen over bekneld geraakte vingers. In deze gevallen hadden klanten de MYSINGSÖ strandstoel gedemonteerd om de bekleding los te halen voor een wasbeurt. Bij het niet correct opnieuw monteren bestaat het gevaar dat mensen door de stoel zakken. Ook kunnen hierdoor vingers bekneld raken. Voor zover bekend zijn er geen meldingen over verwondingen in Nederland binnengekomen.

Verkoop gestaakt
IKEA doet geen concessies aan de veiligheid van haar producten. Alle IKEA producten moeten voldoen aan de internationale en nationale wetgeving en worden getest volgens de relevante veiligheidsnormen. Vanzelfsprekend gold dit ook voor de MYSINGSÖ strandstoel. Direct na ontvangst van de meldingen over verwondingen is IKEA een uitvoerig onderzoek gestart. Daaruit is gebleken dat het risico op toekomstige incidenten met dit product niet valt uit te sluiten. In reactie hierop is de verkoop onmiddellijk gestaakt en is besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie. Dit voorjaar komt IKEA met een verbeterd ontwerp van de strandstoel.

Aankoopbedrag terug
De MYSINGSÖ strandstoel was sinds februari 2013 wereldwijd verkrijgbaar in verschillende kleurvarianten. Klanten kunnen dit product terugbrengen naar elk IKEA woonwarenhuis in Nederland. Zij krijgen dan het volledige aankoopbedrag terug. Een kassabon of ander aankoopbewijs is niet nodig voor terugbetaling. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen via het gratis telefoonnummer 0800 - 453 2649.

 Gratis woonbrochures