dinsdag 31 januari 2017

Met de stroom meegaan – Spectaculair keukenontwerp in DuPontTM Corian® door Karim Rashid voor Duitse keukenfabrikant ‘Rational’Toen internationaal gerespecteerde Amerikaanse ontwerper Karim Rashid werd benaderd door de Duitse keukenfabrikant ‘Rational’ die hem vroeg om een unieke keuken te ontwerpen, koos hij voor zijn ontwerp een even uniek materiaal: het geavanceerde oppervlaktemateriaal DuPont Corian®. De nieuwe keuken heet “floo” wat vrij vertaald betekend " met de stroom meegaan".
Het meest boeiende element van het eenvoudige, minimalistische ontwerp zijn de vele gebogen details - een ontwerpelement waar Karim Rashid om bekend is en waarvoor DuPontTM Corian® ideaal geschikt is. “floo” benut de esthetische en functionele voordelen van het hightech materiaal. De gebogen handvaten op alle kasten in de keuken zijn mogelijk omdat Corian® thermovormbaar is.

De organische vorm van de keuken drukt een natuurlijke en harmonische energiestroom uit die contrasteert met verankerde rechthoekige vormen. Deze vormen vloeien schijnbaar naadloos over van het keukeneiland naar de vloer. Dit geeft de keuken een open, lichte en leefbare atmosfeer. Het ontwerp wordt verder gedomineerd door grote schuifdeuren die toegang geven tot veel belangrijke opslagruimte.

Vrijstaand meubilair, eveneens in DuPontTM Corian®, vult het ontwerp aan en vervult diverse functies. Dit omvat tafelelementen met opvouwbare zijbladen die verrassende details bevatten, zoals inzetstukken voor kruiden, bloemen en andere kleine voorwerpen, plus slim ingebouwde oplaadpunten voor smartphones en tablets, die allen de functionaliteit van de keuken verbeteren. De oplaadpunten worden mogelijk gemaakt door Corian® oplaadoppervlakken, een praktische, betrouwbare en makkelijk te installeren oplossing via een ultramoderne unit met oplaadtechnologie. Dankzij de technische eigenschappen van DuPontTM Corian® wordt de lading rechtstreeks door het materiaal heen geleverd.

Karim Rashid staat ook bekend om zijn speciale focus op kleur. Het oorspronkelijk eenvoudige kleurenpalet van diverse witte tinten maakt het mogelijk om contrasterende kleuraccenten aan te Het ovale DuPont-logo, Endless Evolution, het Endless Evolution-logo, DuPontTM en Corian® zijn geregistreerde handelsmerken of
handelsmerken of auteursrechtelijk beschermd materiaal van E. I. du Pont de Nemours and Company of van gelieerde ondernemingen.

Alleen DuPont produceert Corian®. Andere logo’s, handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende houders. brengen, bijvoorbeeld voor de binnenkanten van kasten of de omgeving van het werkblad rond de spoelbak. Door gebruik te maken van de hightech eigenschappen van DuPontTM Corian® is de spoelbak naadloos opgenomen in het werkblad, waardoor optimale hygiëne gegarandeerd is.


 Gratis woonbrochures