dinsdag 10 januari 2017

Met nieuwe Imagine collectie creëert u zelf in handomdraai een trendy designvloer



Forbo Flooring lanceert deze maand een volledig nieuwe en trendy designcollectie, genaamd Marmoleum Imagine. Met de introductie laat de vloerenproducent op een hypermoderne manier een oude designtraditie herleven om met Marmoleum decoratieve vloeren te maken. Zo worden de nieuwste Aquajet technieken gebruikt om patronen uit Marmoleum te snijden (die vervolgens naadloos in elkaar passen) om zo bijvoorbeeld een kleurrijke vloer te creëren met motieven naar wens. Om de mogelijkheden van Imagine te laten zien, heeft Forbo vier bekende en hippe Europese designers - Sigrid Calon (Nederland), Kustaa Saksi (Finland), en Andreea Batros en Flavia Scînteanu (Roemenië) - gevraagd om alvast een vloer te ontwerpen. Daarnaast bevat de collectie een ontwerpprogramma waarmee de klant zelf aan het werk kan.


Kustaa Saksi is een Finse beeldend kunstenaar, textielontwerper en illustrator, gespecialiseerd in het grafisch vertellen van verhalen door middel van patronen, textiele kunst en installaties. In zijn ontwerpen combineert hij organische kwaliteiten met gedetailleerde texturen in rijke kleurenpaletten en experimenteel materiaalgebruik. Saksi's kunstwerken zijn tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld. Hij heeft daarnaast in opdracht kunstwerken en ontwerpen gemaakt voor bedrijven als Nike, Issey Miyake, Salvatore Ferragamo en Moooi.






Sigrid Calon is een Nederlandse kunstenares met een sterke affiniteit voor grafische en textiele vormgeving. Haar handtekening is uitgesproken en zeer herkenbaar. Met het vertalen van een traditioneel borduurpatroon in een digitaal net, creëerde zij een uitgangspunt voor een brede reeks aan grafische ontwerpen. De door haar gebruikte Riso-printtechnologie voegt nog een extra laag toe aan deze ontwerpen. Textiele panelen en wandbekleding zijn andere elementen in haar portfolio. Haar patronen worden onder andere gebruikt door Swatch en Oxydo.


Dare to Rug is een Roemeens tapijtmerk dat in 2015 werd gelanceerd door Andreea Batros en Flavia Scînteanu. De twee jonge Roemeense interieurontwerpers zijn gevestigd in Boekarest, waar ze een studio en een showroom runnen. Hun eerste collectie, Romanian Moods, werd dit jaar gepresenteerd op de Salone del Mobile in Milaan. In hun handgetufte en zeer duurzame tapijten mengen ze ambacht met modern design. Ze laten zich daarbij inspireren door traditionele Roemeense ontwerpen. Beide designers hebben internationale ervaring en woonden en werkten eerder in Shanghai en Milaan.



 Gratis woonbrochures