vrijdag 3 februari 2017

Even rust nodig? Creëer een zenmomentje met leliesHoe fijn is het om de dagelijkse hectiek achter je te laten en even stil te zijn... Kijk naar iets moois en laat je gedachten tot rust komen. Even me-time! De lelie met zijn rijke symbolische betekenis lijkt daarvoor te zijn gemaakt.
Kijken naar bloemen is dé manier om een pas op de plaats te maken. Verwonder je over de schoonheid van elke bloem: van bloemknop tot opengebloeide bloem. Wat zie je? Wat ruik je? Wat voel je? Met lelies krijgt je zenmomentje een extra dimensie. De lelie is van oudsher rijk aan symboliek; hij staat symbool voor zuiverheid, hoop, vergankelijkheid, maar ook voor liefde en vrouwelijkheid. Mooi om daar bij stil te staan.
Mindful schikken
Zelfs het schikken van een boeket lelies kan een zenmomentje zijn als je dat met aandacht doet. Kies een mooie vaas uit en verzorg de bloemen met liefde. Pak elke lelie voorzichtig op – alsof hij breekbaar is; verwonder je over hoe het zo heeft kunnen groeien. Zet de vaas met bloemen op een plek waar je er rustig van kan genieten. Heb je nog even tijd, leg er dan wat accessoires bij, zoals een mooie steen, een houten ketting of een boek dat je dierbaar is. Zo creëer je een heel persoonlijke sfeer.

Uit je comfortzone
Geef ook eens een zenmomentje cadeau in de vorm van een zorgvuldig uitgekozen lelie of een boeket met lelies (met een persoonlijke wens of een mooie quote op een kaartje). Iets geven maakt vaak nog gelukkiger dan iets ontvangen. Wil je een keer echt uit je comfortzone stappen, geef dan eens een bos bloemen aan een wildvreemde: zomaar een voorbijganger of iemand die op de achtergrond mooi werk verricht. Heel spannend, maar het kleurt je dag – en die van de ontvanger!


Relaxt werken
Ook op de werkplek kunnen bloemen bijdragen aan je welbevinden. Een enkele (grootbloemige) lelie in een vaasje heeft al een weldadig effect; even genieten van de pure schoonheid en je kan er weer tegen. Een stijlvol boeket bij de receptie of in de wachtruimte zorgt ervoor dat ook bezoekers zich op hun gemak voelen.


Lang genieten
Als je een schitterende bos lelies hebt gekocht of gekregen, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat kan als je deze verzorgingstips volgt: snijd schuin twee tot drie centimeter van de stelen af en verwijder het onderste blad (dat in het water zou komen te staan). Maak de vaas goed schoon en vul deze met schoon water. De lelies zullen stralen; geniet ervan!

Beeld: iBulb Gratis woonbrochures