maandag 18 juli 2016

Tijdloos de winter in met Scapa Home

De wintercollectie van SCAPA HOME straalt een warme nostalgische gloed uit, maar licht tegelijkertijd ook op in een strakker interieur. Klassiek en modern kruisen elkaar en vormen een harmonieus geheel. Kleuren zoals bordeaux en flessengroen dempen het winterlicht, terwijl het glaswerk juist licht in huis brengt en de ruw geborstelde tafels zorgen voor de tijdloze finishing touch.

Elk interieurobject van SCAPA HOME - van drinkglas tot eettafel - is met precisie ontworpen in het eigen SCAPA huis in Brasschaat. Glaswerk of metaal, hout of linnen: in al hun verscheidenheid zitten ze op één lijn. Tel alle kleuren en materialen van SCAPA HOME bij elkaar op en de eindsom is telkens weer een sereen, strak en tegelijk knus interieur.

Het flessengroen van de kussens absorbeert het gedempte winterlicht, terwijl de plaids in bordeaux meer diepte geven aan het interieur. De achtergrondkleuren zijn dan weer licht en naturel gehouden, met zachte tinten als ecru, zandkleur en grijs. Hier en daar zorgt een zwart detail voor een vleugje glamour.

Glaswerk
In de zomer waren er al wat knappe dégradés zichtbaar in de plaids en het bedlinnen. Dat tweeledige kleureffect wordt nu doorgetrokken in de volledig nieuwe glascollectie. Drinkglazen en siervazen vloeien subtiel over van transparant naar blauw, grijs of bruin. Het meeste glaswerk is opgebouwd rond grillige vormen en ruwe structuren. Geen twee vazen zijn dezelfde: elk stuk wordt mondgeblazen en opnieuw gesmolten, om een ongepolijst effect te krijgen.


Hout
De robuuste vormgeving keert ook terug in de nieuwe salontafels en eettafels van de najaarslijn. Het houten blad is vervaardigd uit ruw geborstelde eiken, wat prachtig samengaat met het strakke metalen frame. Het toont nog maar eens dat klassiek of modern zich niet in één hokje laten duwen bij SCAPA HOME.


Textiel
Het beste voorbeeld van de unieke blend tussen klassiek en modern zijn de kussens, die met klassieke én moderne materialen en prints spelen. Landelijke designs als de paisleyprint of het visgraatmotief krijgen op de kussens een pure, uitgelijnde versie. Zoals elk jaar vervult wol een hoofdrol in de herfst en winter, net als het wat dikkere tweed. Maar ook signatuurstoffen als kwalitatief katoen en hoogwaardig linnen staan in het DNA van SCAPA gegrift. De roots van SCAPA HOME liggen dan ook in het textiel. Het interieurlabel kwam in 1994 voort uit de modelijn van SCAPA en nog steeds wordt een groot deel van de collectie in een Belgische weverij geweven.

Sinds de begindagen bouwde SCAPA HOME een volwaardige collectie uit voor elk aspect van het huis. Naast een aanbod in bed-, bad-, keuken- en tafellinnen brengt het Belgische interieurlabel tegenwoordig kussens en plaids, servies, glaswerk, decoratie en meubels uit.