woensdag 30 juni 2021

Geef je interieur karakter met de Bonnett designlampen



Puik Design presenteert designlamp Bonnett, een ontwerp van designer Lex Pott. De vloer- en tafellamp doen je denken aan het Aziatische kegelhoedje dat wordt gedragen op de sawa's als bescherming tegen de zon. De hoed heeft Lex gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp van de Bonnett-serie en voorzien van een moderne twist.

Maak kennis met Bonnett

Ontwerper Lex Pott gebruikt alledaagse objecten als uitgangspunt voor zijn designs en zorgt ervoor dat deze een nieuwe toepassing en uitstraling krijgen. De ontwerpen roepen gevoelens op van herkenning en nostalgie en zijn een lust voor het oog. Zo ook de minimalistische Bonnet tafellamp en Bonnett vloerlamp. Met de Bonnet-serie verwijst Lex naar het klassieke hoedje dat tegen de zon werkt en je in verschillende posities kunt draaien. Naast het herkenbare design is ook de lampenkap op deze manier ontworpen. Het ‘hoedje’ kun je perfect over de bolling van de lamp plaatsen en worden gedraaid in verschillende posities. Zo kun je zelf de gewenste stand bepalen. Ideaal!

Creëer de juiste sfeer
Door het elegante ontwerp kun je het licht zelf sturen. Door te spelen met de hoek van de lampenkap krijgt de Bonnet designlamp een echt karakter: open of gesloten, positief en uitnodigend of juist subtiel en afwezig. De magnetische lampenkap kleeft stevig aan de ledlamp waardoor deze net zo gemakkelijk van positie veranderd als bij een echte hoed. Dus heb je meer licht nodig omdat je goed in je boek wilt kunnen lezen of juist gedimd licht tijdens een romantisch avondje Netflixen? Met het functionele en variabele licht van Bonnet creëer je in een handomdraai de juiste sfeer.

Verkoopinformatie
De lampenkap is gemaakt van gesmeed staal, heeft een dimbare ledlamp en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De Bonnett tafellamp (29,3 x 29,3 x 41 cm) heeft een verkoopprijs van € 190,- en de vloerlamp (44 x 44 x 152 cm) kost € 280,-. De lampen geven het interieur een vriendelijk en speels karakter en zijn perfect te combineren met de andere accessoires en meubels van Puik Design.

Over Lex Pott
Met zijn kenmerkende benadering om een ontwerp terug te brengen naar de essentie ontwierp Lex Pott de Bonnett-serie. In zijn designs maakt hij gebruik van pure, natuurlijke materialen zoals hout, steen en metaal. Lex probeert vorm, functie en context in harmonie te brengen en heeft dat voor Puik Design al eerder laten zien met zijn innovatieve spiegels, bijzettafel Hinge en de Chester zitmeubelen. Lex studeerde in 2009 cum laude af aan de Design Academy in Eindhoven en werkt vanuit zijn studio in Rotterdam aan innovatieve en eigentijdse interieurontwerpen.



Gratis woonbrochures